Project Description

Muiderslot

Niet ver van Amsterdam ligt al ruim 700 jaar het Muiderslot, omringd door water en kasteeltuinen. Het is een van de oudste én best bewaarde kastelen van Nederland.  Een plek vol verhalen. En een levendige plek waar veel bezoekers komen genieten.

Een uniek rijksmuseum

In 1285 is het Muiderslot gebouwd met één doel: verdediging! Door de jaren heen is het kasteel afwisselend gebruikt, bewoond, bezet, gesloopt, herbouwd en opgeknapt. Sinds 1878 is het een rijksmuseum. Kort daarvoor was het compleet vervallen en zelfs bijna gesloopt. Dat is niet gebeurd dankzij de bemoeienis van Koning Willem I. Het kasteel is gerestaureerd onder leiding van de architect Pierre Cuypers. Je kent hem misschien van het Centraal Station of het Rijksmuseum in Amsterdam.

Proef het leven op een kasteel

Ontdek hoe het leven vroeger was in het Muiderslot. Wanneer je rond dwaalt, waan je je in de middeleeuwen en verderop in de 17e eeuw. Je ziet harnassen, zwaarden, gebruiksvoorwerpen, meubels, schilderijen, beelden en nog veel meer. Kom langs en ontdek het zelf. Of lees alvast meer over de bewoners, de collectie of de kasteeltuinen.

Tip: Bezoek ook in Muiden Ome Ko. Ome Ko bevond zich in het hart van Muiden aan de sluis

Adres:

Herengracht 1
1389 AA Muiden

info@muiderslot.nl
+31 (0) 294 256 262

www.muiderslot.nl

Tickets: https://tickets.muiderslot.nl/nl/tickets

Fietsduur ongeveer 30 minuten